Om IBL

Intent-Based Leadership Manifest

Vi lever efter dessa principer:

Vi ser människor som vår mening, inte som ett medel.

Vi förbinder oss att leda på ett sätt som hjälper människor att tänka, inte på ett sätt som får människor att bara utföra.

Vi åtar oss att skapa miljöer där människor kan vara bra, precis som de är, istället för att försöka “fixa till” människor.

Vi fokuserar på att skapa miljöer där människor strävar efter storhet, tar initiativ och skapar chanser istället för att undvika göra fel.

Vi inser att vi inte ser allt och åtar oss att vara nyfikna på vad andra ser och tycker.

Vi förbinder oss till ett ledarskap som skapar fler ledare och håller inte med om idén att ledare bara drar till sig följare.

Vi förbinder oss att ge befogenhet till den som har informationen istället för att ge informationen till den som har befogenhet.

Vi förstår att vi inte alltid kommer att leva upp till våra åtagande och accepterar att vi inte är ofelbara genom att försöka igen.

Vi kommer ofta och kontinuerligt att utvärdera vad vi gör och hur vi gör det. Allt som inte är grymt bra kommer att förbättras.

Vi kommer alltid att bli bättre och aldrig nöja oss med att bara vara bra.

L. David Marquet

Ledarskapsexpert, före detta ubåtskapten, författare till Turn the Ship Around!

Inspirationen slår till

David var tonåring när han först upptäckte sin passion för ledarskap. Han var i Pittsburgh över sommaren med sina farföräldrar. En dag gick han till det lokala biblioteket. Han upptäckte en bokserie – ”History of United States Naval Operations in World War II av Samuel Eliot Morison.

Han återvände till biblioteket varje dag tills han läst igenom de 15 volymerna i bokserien på över 6 500 sidor. Davids dröm vaknade till liv. Han ville, mer än något annat, att bli kapten på en ubåt där människor trivdes och utvecklades.

Resan börjar

1981 tog David examen som klassetta från U.S. Naval Academy, ett institut känt för att leverera ”Ledare som tjänar nationen”. Efter detta började han arbeta i Marinen inom ubåtsstyrkan.

En sak oroade honom; den traditionella ledare-följare modellen. Den används av Marinen och av de flesta företagen runt om i världen. Målet med ledare-följare är att få människor att lyda och följa istället för att tänka själva. David upplevde själv hur detta ledarskap marginaliserade människor. Han kände på sig att det måste finnas ett bättre sätt.

Ganska snart upptäckte han att han, för att bevisa sin teori, måste bryta en del regler.

Som ingenjörsofficer ombord på USS Will Rogers (SSBN-659), en kärnkraftsdriven ubåt med ballistiska missiler, försökte David ge ansvar till sitt team. Han gav dem vägledning och gav teamet sin avsikt snarare än order. Det blev en katastrof. Hans team fattade dåliga beslut som ledde till fel. Han var tvungen att stoppa och återgå till den traditionella metoden för ledare-följare.

Tar kommandot

Senare valdes David till kapten på USS Olympia (SSN-717), en annan kärnkraftsdriven ubåt. Han studerade i över ett år för att ta kommandot och förstod varje detalj om hur ubåten fungerade.

Oväntat omdirigerades David till att ta kommandot över USS Santa Fe (SSN-763) när dess kapten slutade. Santa Fe var den ubåt som gick sämst i flottan och en helt annan typ av ubåt som han knappt kunde något om.

Oroliga vatten

Mindre än en månad senare körde Santa Fe en enkel övning för att simulera ett fel i reaktorn. I detta scenario flyttas framdrivningen från huvudmotorerna till en mindre, elektrisk framdrivningsmotor. Kaptenen, David beordrade “två tredjedelar fram.” Officeraren på däck upprepade ordern, “framåt två tredjedelar.”

Inget hände.

David märkte att rorsmannen som skulle genomföra ordern såg orolig ut. På frågan om vad som var problemet, påpekade styrmannen att det inte fanns två tredjedelar i det elektriska framdrivningsläget till skillnad från tidigare ubåtar han varit på. På en direkt fråga från David sa officeraren på däck att han upprepat kommandot medveten om att det var fel.

David realized that the leader-follower environment meant his crew would do anything he said— even if it was wrong. That could be catastrophic. He decided to try Intent-Based Leadership again.

Turning the Ship Around

David började behandla sin besättning som ledare inte följare. Han gav kontroll istället för att ta kontroll. Det dröjde inte länge innan verksamheten tog en dramatisk vändning. Santa Fe gick från “sämsta till bästa” och uppnådde den högsta operativa ställningen i marinen och stannade kvar där år efter år.

När Stephen R. Covey tillbringade tid ombord på Santa Fe beskrev han den som den organisation med mest empowerment han någonsin sett. Han skrev om David Marquets ledarskap i sin bok The 8th Habit.

Efter Davids avgång från USS Santa Fe fortsatte ubåten att vinna utmärkelser och främja fler officerare och sjömän till högre positioner med ökat ansvar än någon annan ubåt inklusive tio efterföljande ubåtskaptener.

En tid för förändring

David gick i pension från marinen 2009 och är nu författare till ”Turn the Ship Around!”. En sann historia om att förvandla följare till ledare. Tidningen Fortune kallade boken för “den bästa instruktionsboken för chefer inom områdena delegering, utbildning och praktisk tillämpning.”

Davids Intent Based Leadership-modell utvecklar många typer av organisationer. Allt ifrån stora tillverkare till nystartade företag och sportlag till myndigheter.

L. David Marquet hjälper ledare att bygga miljöer där människor bidrar och känner sig värdefulla – där alla är ledare.

Böcker

David har skrivit två böcker och en arbetsbok. Du kan köpa dem i deras webbutik: http://davidmarquet-com.3dcartstores.com/ eller där du normalt köper böcker. Du hittar ISBN-numren under böckerna. Vi rekommenderar att du börjar med boken Turn the ship around!

Turn the Ship Around!

ISBN: 978-0-241-25094-5   

Turn the Ship Around! Workbook

ISBN: 978-0-525-53469-3     

Leadership Is Language

ISBN: 978-0-7352-1753-9

Vi vet en plats där du kan hitta fler än 300 Leadership Nudges!

IBL International har genom åren skapat många Leadership Nudges®

De ger både insikt och inspiration.

Du hittar de på deras hemsida: Leadership Nudge Archives – Intent Based Leadership

Hur partnerskapet började

Efter att jag sett det animerade YouTube klippet som beskriver Intent Based Leadership köpte jag och läste boken Turn the ship around! Boken var väldigt inspirerande och beskrev ett ledarskap som jag verkligen kunde relatera till.

Efter ett tag började jag undersöka om det fanns någon utbildning/ träning som man kunde gå relaterat till IBL. Så jag skrev ett email till David och hans team där jag frågade om det fanns någon utbildning man kunde gå. Deras svar till mig var lite förvånande för de skickade över ett ”intake” dokument. Det vill säga en prövning ifall vi kan bli partners till dem!

Jag tog upp idén om att bli partners med våra ägare och de var med på noterna. Därefter följde en process med dokumentation, avtalsskrivning och en diskussion hur vi skulle använda deras koncept.

Personligen är jag ett stort fan av USA och vi åker ofta dit på semester min fru och jag. Hösten 2019 så hade vi en inplanerad resa till Florida över julen och eftersom vi aldrig hade träffat någon i Davis team mer än via Zoom samtal frågade jag dem om jag fick komma och besöka dem på deras kontor, vilket jag fick.

Så en av dagarna på vår semester satte jag mig i bilen och körde rakt över Florida, från östkustens Boca Raton till västkustens Venice och träffade nästan alla i Davis team personligen. Där fick jag tillfälle att presentera vårt företag och framför allt säkerställa att vi var överens om vad vi fick göra med konceptet.

Jag måste erkänna att jag blev lite ”starstruck” när jag fick träffa David i egen hög person. Som grädde på moset fick jag en signerad kopia av hans senaste bok: Leadership is language. Det visade sig att de första böckerna hade kommit från tryckeriet så jag har faktiskt det första officiella exemplaret av denna bok. Ganska stolt över detta och jag har köpt en bok till så jag slipper slita på den signeradeJ

I februari 2020 kom Peter Russian från IBL till oss och genomförde en tredagars partnership training i konceptet och vi har nu utvecklat det till en tredagars öppen utbildning som vi kan genomföra både på engelska och svenska!

Jesper Andersson, Projektledare för IBL på Consentio Ledarskap

L. David Marquet och Jesper Andersson

Del av ett globalt nätverk

Som en partner till IBL International är vi en del av ett globalt nätverk. Kontakta oss om ni behöver hjälp även utanför Sverige.

%d bloggers like this: